Hur det hela började!

Det här är historien hur och när den här drömmen började. Drömmen att få åka till ett annat land och hjälpa andra barn. Jag var bara 3-4 år när allt började. Minns lite av det men har fått det återberättat av farmor senare i livet. Det började faktiskt hos henne, då en reklam, UNICEF eller RÄDDA BARNEN, dök upp på tv:n.

”Fajmoj!!”, skrek jag med gråten i halsen.

Farmor kom då inspringandes från köket.

”Vad är det lilla gumman?”

”Det äj på lossas va? Bajnen äj så lessna och hungiga på tvn,  det äj baja en film va? Pappa säjjej att allt på tv äj på lossas”.

Farmor tittade på mig, tittade på tv:n och såg besvärad ut. Hon gick fram till soffan och satte mig i hennes knä. Sedan tog hon ett djupt andetag och sa;

”Nu ska jag berätta något för dig Sofia, men tyvärr är det kanske något som gör dig ledsen.”

Farmor började då berätta om verkligheten för mig. Jag kunde inte förstå i så liten ålder att en del barn inte hade någon mamma, pappa, mat eller vatten. En del barn hade inte ens någonstans att bo. Ju mer hon pratade desto mer ledsen blev jag. Tillslut kom tårarna och mitt hjärta brast.

Då kramade farmor om mig och sa, nu med en mer gladare ton ”‘Men vet du? Det finns människor som hjälper de här barnen. Det finns de som ser till så barnen har mat, vatten och någonstans att bo. De finns överallt de där människorna. De föds med en vilja att hjälpa andra. De ser till att barnen är trygga och älskade, att barnen är mätta. Och vet du? Många av barnen klarar sig alldeles utmärkt, just för att de här människorna hjälpt dem.”

När farmor pratade om de här människorna såg jag superhjältar. Med mantel och ögonbindel, med superkrafter som bamse och Pippi. Komiskt egentligen när man tänker efter, haha! Kommer så väl ihåg det!

”Vilken planet boj de på, supejhjältarna?”

”Åh, de finns överallt, på vår planet Sofia! Men de ser ut som oss. De är superhjätar på insidan. Så du kan ha träffat på någon superhjälte i affären idag tillexempel. Och vet du vad? Alla kan bli en superhjälte.”

”Kan jag bli en supejhjälte??”

”Ja, det kan du! alla kan bli superhjältar, men alla vågar inte. En del vill inte och en del kan inte. Men du är modig, och du har ett stort hjärta Sofia. Så vill du bli en superhjälte så kan du det! Du kan då ge barnen mat och vatten, och leka med dem så de blir glada. Du kommer inte kunna hjälpa alla, så det är därför det behövs många superhjältar, så vi kan hjälpas åt att få en bättre värld.”

Där och då, när jag insåg att jag, lilla Sofia, kunde hjälpa de där magra ledsna barnen, då bestämde jag mig.

En dag skulle jag hjälpa dem. En dag skulle jag få något barn, eller kanske några barn att må lite bättre. Först ville jag bara krama alla barnen och hjälpa alla, men se berättade farmor att jag skulle tänka att jag skulle göra allt bättre för ett barn till att börja med.

Att göra skillnad kan man göra på hemmaplan, man behöver ju inte åka till ett fattigt land liksom! Och kan man hjälpa en person så är det tillräckligt. Jag har otroligt fina vänner som alltid finns där för mig. Ni gör skillnad för mig. Så, bara så ni vet, och ni vet vilka ni är, så är ni mina superhjältar. Tack för att ni finns. Fina ni!

Unknown


”Unless someone like you cares a whole awful alot, nothing is going to get better. It’s not.”- Dr.Seus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s