Klasskillnader

I morse skulle jag och Emilia gå till gymmet. När vi gått typ 30 m står det två uteliggare vid vägkanten, frågar oss något och vi börjar prata med dem.

De var så trevliga. Vill inget illa, vill bara prata. Jag gillar inte katter men den där katten var faktiskt snäll. Det var deras lilla Sussie. De hade skramlat ihop pengar så de kunde kastrera henne och de tar hand om henne som det vore deras barn.

Notera bakgrunden. Det där lilla utrymmet är där de bor.

Sådär har de det. Frågade om de alltid bor där även när det blir kallt. Det gör de. När det blir 8-12 grader som det kan bli så bor de där. Utan värme. Utan el. Utan vatten. Ser ni presenningen? Mannen, Paul, sa att de bor där under när det är så kallt och när det stormar. De bor under presenningen. Finner inga ord för det. Jag får bara en mening i mitt huvud.

”Vill aldrig mer klaga över småsaker.”

Idag passade de på att tvätta sina kläder när det var så varmt. Vatten från närmaste vattendrag förmodligen.

De sover utomhus, har sprungit förbi där varje morgon utan att ”notera” att det är det där lilla utrymmet de har att leva på. Ärligt talat trodde jag inte jag skulle prata med dem under vistelsen här. Kanske bara gå och ge dem lite mat nån dag.

Är så glad att vi faktiskt stannade en stund. De var så trevliga och snälla. Begärde inget. De var bara glada att vi tog lite av vår tid och faktiskt pratade med dem.

Efter gymmet åkte vi och åt sushi, som var sjukt god!

Det är ju lördag idag så vi tänkte gå på utomhusbio! Men det blev inställt pga vädret. Det är varmt här men idag är det faktiskt åska. Och det ska regna antingen ikväll eller imorgon. Så vi får se vad vi hittar på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s